spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
Acasăhighlight100 DE MILIARDE DE EURO/ Marea escrocherie pusă la cale de statul...

100 DE MILIARDE DE EURO/ Marea escrocherie pusă la cale de statul român pentru diasporă: Operațiunea Il pacco napolitano

-

Un studiu prezentat recent la BNR a estimat că diaspora ar avea la saltea 28 de miliarde de euro, pe care statul român ar putea să-i atragă ca investiţii în România. Cifrele apar într-un studiu al Fundației Lufkin pentru Antreprenoriat și Migrație (FLAME) şi l-au lăsat perplex pe Guvernatorul BNR. “Sunt cifre aproape șocante”, a afirmat Mugur Isărescu.“Potențialui de economisire al românilor din străinătate depășește orice așteptări”, a declarat Isărescu, care a propus stimularea românilor din diaspora, pentru a face mai multe plasamente în țară, scrie Gazeta Românească din Italia într-un articol semnat de directorul publicației, Sorin Cehan.

Ziarul însă crede că s-a pus la cale un plan de escrocare al românilor din străinătate.

- Advertisement -

SCRIE GAZETA ROMÂNEASCĂ:

Dar care 28 de miliarde? Există estimări mult mai optimiste. Şi aici ajungem la deja celebra operaţiune Repatriot. Gabriel Iştoc, unul dintre fondatorii grupului Repatriot, care îşi propune să repatrieze banii românilor din diaspora pentru investiţii, spune că românii din străinătate ar avea puşi deoparte între 50 şi 100 de miliarde de euro, iar aceşti bani ar putea fi investiţi în România.

Fundaţia Repatriot, formată din prosperi oameni de afaceri români, dau ture prin Europa, prezentându-se cu ridicole papioane tricolore la gât şi prezentând România ca o ţară plină de oportunităţi pentru investiţiile românilor din diaspora. Chiar dacă e corupţie, chiar dacă DNA nu are destul timp şi destui oameni pentru câte arestări are de făcut în fiecare zi, dintre politicieni, oameni de afaceri, înalţi şi mărunţi responsabili din instituţii, chiar dacă nu există infrastructură şi nu există multe alte lucruri esenţiale pentru un mediu economic sănătos, cum ar fi libera concurenţă. Nu contează. Oamenii cu papion tricolor aruncă pe masă patriotismul. Dacă eşti patriot, îţi investeşti banii în România.

Judecând la rece, ce are una cu alta? Pentru business, contează oportunităţile, costurile, piaţa, legislaţia, etc. În niciun caz patriotismul. În horă a fost atras şi Cioloş, care a declarat, la ultima întâlnire pusă în scenă la Cotroceni, că „remitenţele anuale sunt de circa 1,5 miliarde de euro, dar potenţialul economic şi investiţional al diasporei româneşti putem să-l cifrăm chiar la zeci de miliarde de euro”, mai scrie Cehan.

- Advertisement -

În Italia, acest modus operandi este cunoscut ca „il pacco napolitano”, pachetul napolitan. O escrocherie clasică pentru oameni creduli. „Pachetul”, adică ambalajul, este tot ceea ce primeşte cel care se încrede în promisiunile atractive ale unor vânzători ambulanţi, este concluzia șefului ziarului diasporei.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img