spot_img
-1.6 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Ido Mirkowskz, purtătorul de cuvânt al Black Cube: Am avut autorizație...

VIDEO/ Ido Mirkowskz, purtătorul de cuvânt al Black Cube: Am avut autorizație de la cel mai înalt nivel din România/ Bomba din dosarul Black Cube a apărut în presa israeliană în 7 aprilie

-

Adriana Manoli, avocata fostului colonel SRI, Daniel Dragomir, arestat și el în dosarul spionării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, că documentele publicate vineri în presă, din dosarul Black Cube, sunt reale și a confirmat că declarația aparține lui Dan Zorella, unul dintre fondatorii Black Cube, fost ofițer al Mosadului.

- Reclama -

Posibila implicarea SRI în afacere a fost dezvăluită de FLUX 24 în luna aprilie după ce informația a apărut în presa israeliană.

black-cube-465x390Cotidianul israelian Yediot Aharonot citând surse implicate în cazul #KovesiMossad susţinea în 7 aprilie că cel care ar fi angajat Black Cube pentru a afla informaţii despre Laura Codruța Koveşi este „un oficial de rang înalt din SRI”.

Yediot Aharonot, unul din cele mai importante ziare israeliene, spune că această informație este legată de un recent conflict izbucnit între SRI și DNA.

Ziarul nu preciza dacă sursele citate provin din Black Cube sau SRI, dar susține că SRI monitorizează actele de corupție.

Articolul a apărut în 7 aprilie doar în ediția print.

Barack ObamaIdo Mirkowskz, purtatorul de cuvant al Black Cube , a declarat pentru PRO TV la aceea vreme: „Nu este niciun dubiu ca Black Cube a actionat in Romania dupa legile din aceasta tara si in mod oficial, cu o autorizatie de la cel mai inalt nivel din Romania. Vom continua sa facem tot ce este posibil pentru ca acest caz sa aiba un final fericit si sa ii aducem acasa pe Ron si David cat mai repede.”
Repoter: Ne puteti spune cine anume v-a angajat?
Ido Mirkowskz, purtatorul de cuvant al Black Cube: “Acesta e singurul comentariu oficial, nu discutam despre clientii nostri”

ziar mossad kovesi - big„Fără îndoială, Black Cube a acţionat în România în conformitate cu legile locale şi având autorizația și permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil. Black Cube va face tot posibilul să se pună capăt acestei chestiuni astfel încât Ron şi David să se întoarcă acasă cât mai repede posibil” ,a afirmat Black Cube  într-un comunicat de presă în aprilie.

Din noile documentele respective, publicate de RTV și stiripe surse.ro, reiese că Dan Zorrela a fost audiat prin comisie rogatorie. Acesta a declarat că  ”misiunea agenților israelieni ai Black Cube era una autorizată la cel mai înalt nivel și că urmau să primească sprijin și să funcționeze ca celulă a SRI”. Mai mult, avocata face o dezvăluire surprinzătoare. Adriana Manoli a spus pentru EVZ că cei doi tineri israelieni,  Ron Weiner și David Geclowicz, anchetați în dosarul spionării șefei DNA, ”au făcut o înțelegere cu procurorii DIICOT” pentru a scăpa cu pedepse mai ușoare.

Acordul trebuie să fie înregistrat la Tribunalul București, conform procedurilor penale, și este pe masa judecătorilor acestei instanțe care, însă, nu s-a pronunțat pe acest caz. Mai mult, întrebată dacă cei doi tineri israelieni se mai află în țară, avocata ne-a spsu: „Noi, apărătorii din această cauză, avem mari semne de întrebare  că aceștia mai sunt în România”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img