spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeSoțul lui Sevil Shhaideh a lucrat 22 ani pentru regimul Assad

Soțul lui Sevil Shhaideh a lucrat 22 ani pentru regimul Assad

-

Soţul lui Sevil Shhaideh, propusă de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, a lucrat mai mult de 20 de ani, până în 2010, la Ministerul Agriculturii din Siria şi a tradus în arabă două cărţi scrise de Lester Russell Brown, analist de mediu şi fondator al Institutului de Politică Planetară, transmite news.ro.

- Reclama -

Akram Shhaideh este de origine siriană şi a absolvit în 1984 Universitatea Tishreen din oraşul sirian Lattakia, iar în 2010 şi-a luat doctoratul în Economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi pe cel în Ştiinţe Agronomice la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Din anul 1988 şi până în 2010 a lucrat la Ministerul Agriculturii din Siria, unde a deţinut, între altele, funcţia de şef al Departamentului de Fructe tropicale şi subtropicale.

 În paralel, în această perioadă, timp de trei ani a fost angajat al unei companii din Damasc, îndeplinând funcţiile de editor şi „comentator de documentare”.

El a venit în România în anul 2011, fiind consultant pe probleme de agricultură şi profesor la Universitatea ”Ovidius”, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Agricole, între 2012 şi 2013. Timp de un an, din 2013 şi până în 2014, a fost consilier la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii.

De asemenea, el a lucrat la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa până în vara anului trecut, dar şi la Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa, aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

Akram Shhaideh a scris mai multe articole cu teme privind agricultura şi a participat la realizarea mai multor cărţi. Totodată, el a tradus din engleză în arabă două cărţi scrise de Lester Russell Brown, analist de mediu şi fondator al Institutului de Politică Planetară.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img