spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasămarePonta, braţ la braţ cu Putin după ce a picat moţiunea de...

Ponta, braţ la braţ cu Putin după ce a picat moţiunea de cenzură

-

Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku. Dintre toţi liderii politici europeni, la festivităţile din Azerbaidjan s-au afişat numai preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei. Liderii UE au boicotat ceremonia, cu excepţia Prinţului Albert de Monaco, scrie adevarul,ro.

- Reclama -

Trecut cu bine de moţiunea de cenzură, premierul Victor Ponta a plecat la Baku, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene, care a avut loc vineri seară. Decizia lui Ponta de a merge în Azerbaidjan este cu atât mai surprinzătoare cu cât liderii europeni cu greutate au boicotat Jocurile Europene, în semn de protest faţă de regimul lui Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului.

Liderii UE reproşează Azerbaidjanului situaţia nerespectării drepturilor omului în această ţară. În ultimul an, guvernul azer este acuzat că ar fi redus la tăcere media independentă. Înainte de debutul jocurilor de la Baku, ministrul de externe azer a ameninţat că vă respinge acreditarea tuturor jurnaliştilor care scriu „împotriva integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi independenţei Azerbaidjanului”.

Potrivit unor surse politice, la deschiderea Jocurilor Europene a fost invitat şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, însă acesta a refuzat, mai scrie Adevărul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img