spot_img
15.9 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasămareIohannis, PROMISIUNE la Muzeul Holocaustului: Politicienii, funcționarii, politiștii VOR FACE CURSURI despre...

Iohannis, PROMISIUNE la Muzeul Holocaustului: Politicienii, funcționarii, politiștii VOR FACE CURSURI despre Holocaust

-

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a lansat ideea organizării unei structuri educaționale instituționalizate pentru cursuri destinate funcționarilor, politicienilor, diplomaților și personalului din structurile de ordine și siguranță publică având ca temă istoria Holocaustului, combaterea antisemitismului, a xenofobiei și discriminării.

- Reclama -

„Antisemitismul și xenofobia riscă să se instaleze în mod ‘natural’ într-o atmosferă a lipsei de securitate. Evoluțiile din spațiul european din ultima vreme scot la suprafață, din păcate, derapaje xenofobe și derapaje rasiste. De aceea, cred că aceste lucruri trebuie să mobilizeze factorii de decizie și cetățenii, să creeze un nou impuls, în special în domeniul educației pentru și despre valorile democratice. În acest sens, am lansat ideea organizării unei structuri educaționale instituționalizate pentru cursuri și training-uri pentru funcționari, oameni politici, diplomați, personalul din structurile de ordine și siguranță publică având ca temă istoria Holocaustului, combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a discriminării, a urii”, a spus Iohannis, după ce a vizitat Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img