spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăSocialVIDEO: Incidente violente la manifestația din Piața Victoriei/ Jandarmii: Părăsiți zona

VIDEO: Incidente violente la manifestația din Piața Victoriei/ Jandarmii: Părăsiți zona

-

Incidente au izbucnit miercuri seară în Piața Victoriei din Capitală între un grup de protestatari și jardarmi, Protestarii au aruncat cu petarde și fumigene în jandarmi, care au ripostat. Mai mulți jurnaliști susțin că ar fi fost agresați.

- Reclama -

00.15: Starea unuia dintre cei doi jandarmii răniţi în Piaţa Victoriei este mai gravă, el fiind lovit cu o cărămidă, a declarat, pentru News.ro, Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

23.40: Conform lui Raed Arafat 4 răniți au ajuns la spital: 2 jandarmi și 2 manifestanți.

23.25: Grupul violent a dat foc la panouri publicitare în zona Calea Victoriei colț cu Piața Victoriei.

23.20: Două persoane rănite în incidentele din Piața Victoriei au fost duse miercuri seara la Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD București medicul Bogdan Oprița.Potrivit acestuia, este vorba despre un jandarm și un manifestant, iar rănile suferite de aceștia nu sunt grave.”Sunt două persoane care au fost aduse la spital. Un jandarm care a fost lovit cu niște cărămizi, dar nu pare să aibă niște leziuni foarte grave. Are contuzii foarte serioase. Un manifestant care a fost lovit de o petardă la nivelul capului. Nici acesta nu pare să aibă leziuni foarte grave”, a spus medicul.


Violențele ar fi fost declanșate de un grup provenit din galeriile echipelor bucureștene, spun jurnaliștii aflați în zonă.

23:04 – Jandarmii au lansat un atac asupra manifestanților violenți, încercând să răspundă atacurilor membrilor galeriilor. Aceștia au venit pregătiți, înarmați și echipați și continuă atacul asupra jandarmilor.

23.oo: Jandarmeria Capitalei face apel către toți participanții la protestul din Piața Victoriei să părăsească zona pentru că asupra forțelor de ordine s-au exercitat violențe și se vor folosi materialele din dotare, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al instituției. O persoană de 50-60 de ani a leșinat lângă gardul de protecție instalat de jandarmi și a fost preluată pentru îngrijiri medicale.

Majoritatea celor aflați în fața Guvernului au strigat că nu sunt de acord cu folosirea petardelor și a fumigenelor.

Mai mulți jandarmi ar fi fost răniți, transmte B1.

Câțiva protestatari din Piața Victoriei au aruncat petarde și fumigene către dispozitivul de jandarmi din fața sediului Guvernului, forțele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene.

Incidentele au izbucnit în jurul orei 22.35.

Incidentele au fost provocate de un grup de aproximativ 40-50 de persoane aflate în faţa intrării principale a Guvernului. Aceştia au foarte multe torţe, sticle şi petarde, pe care le aruncă spre jandarmi. În acelaşi timp, grupul strigă spre restul manifestanţilor „Nu aşa!”.

Peste 100.000 de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, protestează miercuri seară în Piața Victoriei din Capitală față de deciziile Guvernului în domeniul Justiției.

Fiecare grup prezent la manifestații are propriile scandări. Unii strigau „Abrogați, apoi plecați! Dacă nu, vă cam riscați!”, alții strigau „Zi de zi, aici vom fi!”.

Majoritatea protestatarilor au fie steaguri, fie pancarte pe care au scris mesaje împotriva Guvernului.

„Jos corupția!”, „Nu amnistie, nu grațiere”, „Dragnea nu uita, România nu e a ta”, „Mulțimea urlă împotriva ‘elitei’ PSD”, „Altă întrebare: Da’ când plecați?” — sunt câteva dintre mesajele afișate de protestatari.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img