spot_img
-3.2 C
București
miercuri, februarie 8, 2023
AcasămareGAZPROM VA ÎNCEPE EXLORAREA GAZELOR DE ȘIST LA BĂILE FELIX

GAZPROM VA ÎNCEPE EXLORAREA GAZELOR DE ȘIST LA BĂILE FELIX

-

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a anunţat joi că în cursul zilei de miercuri a primit o delegaţie a companiei sârbeşti NIS Petroleum (controlată de GAZPROM), care l-au anunţat că, în calitate de deţinători a două licenţe de explorare-exploatare a gazelor în perimetrele Derna şi Băile Felix, doresc să înceapă în ambele zone activităţile de explorare a gazelor de șist, scrie ebihoreanul.ro.

- Reclama -

„Eu le-am spus încă de bun-venit că sunt într-un judeţ nu tocmai prietenos cu ei din acest punct de vedere”, afirmă Popa că le-a replicat oficialilor NIS Petroleum, sugerând că aceştia vor să extragă gaze de şist.

Popa a subliniat că „nu îndemn pe nimeni la acte reprobrabile, antisociale sau asociale”, adică nu instigă locuitorii din comunele cuprinse în cele două perimetre la revolte împotriva NIS Petroleum, dar consideră că activitatea acestei companii nu trebuie „să afecteze mediul şi traiul oamenilor”.

Întrebat dacă reprezentanţii NIS Petroleum i-au comunicat şi data când va începe activitatea de explorare, Cornel Popa a spus că nu, dar a dat de înţeles că acest lucru s-ar putea întâmpla după Paşte, pentru că „n-o să se apuce (n.r. – să foreze) taman de Florii”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img