spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăExterneFostul europarlamentar Sebastian Bodu: Aeroportul din Bruxelles are grave probleme de securitate

Fostul europarlamentar Sebastian Bodu: Aeroportul din Bruxelles are grave probleme de securitate

-

Fostul europarlamentar Sebastian Bodu a declarat la Digi 24 că Aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, unde în această dimineață au avut loc două explozii, are „probleme grave de securitate”. Sebastian Bodu a declarat că controalele pe aeroport erau mai mult o activitate de rutină.

- Reclama -

Cred că aeroportul are grave probleme de securitate. Nu mi s-a părut că cei care fac control se pricep. Părea o activitate de rutină. Un control eficient de securitate se face calitativ, nu cantitativ. Dacă tu doar controlezi bagajele e doar control cantitativ, se poate trece cu obiecte periculoase de un astfel de control. Nu mi s-a părut că oamenii ăia chiar știu ce fac. La un control cantitativ, tu te uiţi pe lichide. Acum sunt produse explosive disimulate. La Bruxelles se face control de o firmă de bodyguarzi”, a spus Sebastian Bodu.

De asemenea, europarlamentarul a declarat că exploziile trebuie puse în contextul raidurilor poliției belgiene, care l-a prins pe ultimul teorist din atentatele de la Paris.

Sebastian Bodu a precizat că după atacurile de la Paris, a crescut rata de îngirjorare printre belgieni. Totodată, europarlamentarul a declarat că la Parlamentul European au fost sporite măsurile de securitate în urma atentaturilor de la Paris.

Două explozii puternice au avut loc, marți dimineață, la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles. Pasagerii sunt evacuați. Sunt mai mulți morți și răniți, relatează agențiile internaționale de presă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img