spot_img
2 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV VIDEO: Un agent de influență al Rusiei iese din adormire PREGĂTESC...

EXCLUSIV VIDEO: Un agent de influență al Rusiei iese din adormire PREGĂTESC RUȘII UN PARTID ÎN ROMÂNIA?

-

Nu apărea în celebra lista de e-mailuri a ideologului Mișcării Euroasia, Alekandr Dughin, cu agenții de influență din România. dar merge des la Moscova sau are întâlniri informale la Viena cu persoane care au uși deschide la Kremlin. Când a trebuit a avut discursuri care erau în schema propagandei rusești, dar s-a ferit public până acum să fie asumat pe față de propaganda rusească din România. De data aceasta a ieșit din adormire, iar siteul russiatoday.ro îi face un elogiu.

- Reclama -

de ANDREI BĂDIN

Numele: Georgescu 

Prenumele: Călin

CALIN

Este Președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Austria.  Între 1997-2013 a fost Director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă din România. A îndeplinit diverse funcții în Guvernului României: consilier al ministrului Mediului, secretar general în Ministerul Mediului și director al Direcției Organizații Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. A vrut să candideze la președinție, a vrut să își facă un partid, dar până acum a eșuat în aceste proiecte. Mai nou este un apropiat al Mișcării euroasiatice a lui Dughin, consilierul președintelui Dumei de Stat de la Moscova, considerat ideologul Kremlinului.  Discursul lui Georgescu este unul antioccidental, cu tențe naționaliste, pe tiparul mișcărilor de extremă dreaptă din țările occidentale sprijinit de Kremlin.  Robert Turcescu  a scris că una din vizitele lui Dughin în România a fost organizată, de fapt, de Călin Georgescu. Potrivit informațiilor FLUX 24, Călin Georgescu a avut la Viena și Moscova numeroase întâlniri cu personajele apropiate Kremlinului.

OMAGIAT DE RUSSIATODAY.RO

RT

În prezent, Călin Georgescu face un turneu prin țară susținând lupta împotriva capitalismului și susținând naționalismul preferat de Kremlin. Siteul russiatoday.ro îi dedică un omagiu: „Călin Georgescu a susţinut în urmă cu câteva zile un discurs impresionant la Baia Mare, în cadrul căruia a acuzat clasa politică actuală de trădare şi a îndemnat la răzvrătire şi nesupunere faţă de politicile neo-liberale anti-naţionale.” 

Titlul pus de russiatoday.ro este: Călin Georgescu: Nu este libertate în România!

Videoul conferinței de presă de la Baia Mare și comentarii adulative sunt publicate pe siteurile și blogurile naționaliste, în mare parte apropiate Moscovei. Ca de exemplu pe blogul lui Ion Coja, unde găsim comentariI că Georgescu este exponentul luptei românilor împotriva ocultei mondiale. Iar Călin Georgescu își definește proiectul pe siteul său: “Proiectul meu se opune proiectului neoliberal care a distrus România și a înrobit-o finanței internaționale. Șansa României o reprezintă micul producător și țăranul român. Trebuie să readucem la viață satul românesc.”

MIȘCAREA EUROASIATICĂ, ÎNTRUNIRE LA BUCUREȘTI

Mișcarea euroasiatică a avut la sfârșitul lunii februarie o reuniune la București despre care FLUX 24 a relatat în exclusivitate. Nu toți  admiratorii Mișcării au fost prezenți. Au lipsit motivat atunci Călin Georgescu, Ion Coja și reprezentanții Noii Drepte. Dar au fost prezenți Ion Varlam, fost PNȚCD, Iurie Roșca, scriitorul Ioan Buduca, colaborator la russiatoday.ro și Radu George Serafim, fost realizator în TVR și membru al Marii Loji Naționale a României.

PLANUL MOSCOVEI

Folosirea naționaliștilor români de către Moscova nu trebuie să mire pe nimeni. Planul Moscovei de câțiva ani este sprijinirea mișcărilor de extremă dreaptă din Europa Occidentală, văzute de Kremlin ca partide politice care pot accede la guvernare și submina Uniunea Europeană din interior. Recent, bănci rusești au oferit împrumuturi practic tuturor partidelor extremiste și anti-europene din Uniunea Europeană, precum Hrisi Avghi din Grecia, Vlaams Belang din Belgia, Liga Nord din Italia, Jobbik din Ungaria și Partidul Libertății din Austria. Cel puțin într-unul din cazuri, cel al Frontului Național francez, liderul Mariene Le Pen,  a recunoscut şi a spus limpede că acel împrumut de 9 milioane euro este în perspectiva alegerilor din 2017.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img