AcasăDezvaluiriDOCUMENTE EXPLOZIVE: Consiliera de taină a lui Kovesi, milionară din banii statului

DOCUMENTE EXPLOZIVE: Consiliera de taină a lui Kovesi, milionară din banii statului

-

Dana Țițian, consiliera personală a șefei DNA Laura Codruța Kovesi, câștigă lunar circa 50.000 lei, adică aproximativ 11.000 de euro. Sporurile de la DNA sunt pur și simplu amețitoare și dacă ar fi fost în altă categorie profesională ar fi creat un scandal național.

Conform Ordinului 209 din 5 iunie 2016 semnat de procurorul șef al DNA, Dana Țițian are un salariu de încadrare de 16.083 lei, la care se adaugă diferite sporuri de 1931 lei, dar și un spor pentru condiții grele de muncă, vătămătoare sau periculoase de 2.204 lei.

Dar acestea sunt doar o parte din venitul lunar al consilierei de taină al șefei DNA.

 

Conform documentului DNA, Țițian se încadrează coeficientului de multiplicare 22.000, la care se adaugă o majorare pentru vechimea în funcție de 30%, un spor de vechime în muncă de 25%, un adaos de 25% pentru risc și suprasolicitare psihică neuropsihică și un adaos de 10% pentru asigurarea confidențialității și o SUMĂ COMPENSATORIE CU CARACTER TRANZITORIU nespecificată conform unei OUG din 2010.

Potrivit ultimei declarații de avere întocmite și depuse de Dana Tițian, în data de 17 iunie 2017, rezultă că aceasta deține, prin soțul lei, Petrică Tițian, un teren agricol, în suprafață de 800 de metri pătrați, achiziționat în anul 2009, în comuna Poplaca, județul Sibiu. Același soț al judecătoarei-consilier deține, la Sibiu, un apartament, în suprafață de 89,23 metri pătrați, construit în anul 2000, două garaje (a căror suprafață echivalează cu două garsoniere), primul de 23,27 metri pătrați, construit în anul 2001, iar al doilea, în suprafață de 31,68 de metri pătrați, construit în anul 2011, ambele la Sibiu, precum și o boxă, în suprafață de 10,24 metri pătrați, construită în 2001, tot la Sibiu. Din același document, reiese că pe numele Danei Tițian mai apare în proprietate un alt apartament, în suprafață de 65 de metri pătrați, achiziționat prin credit ipotecar, în anl 2007, tot la Sibiu.

În data de 19 septembrie 2017, inspec­torii judiciari Monica Pleșea, Daniela Mateș și Mihaela Hrituc au întocmit un referat pentru atragerea sancțiunii disci­plinare față de judecătoarea Dana Tițian. Conform acestui raport, Laura Kovesi a emis două ordine cu încălcarea dispozi­ţiilor legale, permițându-i consilierei sale Dana Tițian să efectueze controlul activi­tății unor procurori DNA. Concret, este vorba despre Ordinul 102 din 6 iulie 2017, prin care Laura Kovesi a delegat-o pe Dana Tițian să controleze dosarele instru­mentate de procuroarea Mihaela Moraru Iorga, în ciuda faptului că legea prevede că, în perioada în care sunt detașați, judecătorii sau procurorii își păstrează calitatea de judecător sau de procuror și, pe cale de consecință, un judecător nu va putea efectua atribuții de control față de un procuror. Al doilea ordin, nr. 95 din 6 iulie 2017, arată că Laura Kovesi a dispus ca Dana Tițian să controleze activitatea desfășurată de procurorii de la serviciile teritoriale al DNA Suceava şi Iași, activi­tate de control ce putea fi derulată doar de un procuror.

Documentele au fost publicate pe facebook de fostul parlamentar Cristiana Andrei.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...