spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăhighlightConsilierul lui Iohannis: Românii din diaspora nu mai au nevoie de ajutorul...

Consilierul lui Iohannis: Românii din diaspora nu mai au nevoie de ajutorul statului român

-

«Românii nu au nevoie de ajutorul statului român, ci au nevoie de respect şi de un stat care să le recunoască meritele.» Comunităţile româneşti din diaspora îşi pot asigura singure resursele pentru păstrarea identităţii şi a coeziunii de grup. Prin urmare, nu mai au nevoie de bani de la statul român. Aceasta este concluzia la care a ajuns Sandra Pralong, consiliera preşedintelui Iohannis pe problemele diasporei, scrie Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Sandra Pralong a vizitat la sfârşitul săptămânii trecute Spania, participând şi la Gala de Premiere a campaniei „Noi susținem Excelenţa! – Mihai Eminescu 2016” organizată de publicaţia „Occidentul Românesc”, condusă de Kasandra Kalman Năsăudean.

«Am sesizat în cuvântul de început al organizatoarei, doamna Kasandra Năsăudean, că acest eveniment nu a fost finanţat de statul roman. Acest lucru eu îl consider foarte bun, pentru că statul român s-a schimbat. Statul român nu mai e un stat cum era înainte de ’89, un stat asistenţial. Statul român încearcă să promoveze şi să dea un imbold oamenilor precum Kasandra şi toţi cei care au fost premiaţi la această gală, care prin acţiunile lor încearcă să arate lumii cine sunt românii. Românii nu au nevoie de ajutorul statului român, ci au nevoie de respect şi de un stat care să le recunoască meritele. De un stat care să nu fie corupt şi de legi clare care sunt respectate în primul rând de autorităţile statului român. Deci, prezenţa mea şi a colegilor mei aici este pentru a vă saluta şi a vă recunoaşte capacitatea, ca români, să nu aveţi nevoie de statul român iar noi să arătăm lumii ce putem face.», a afirmat consiliera preşedintelui.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img