spot_img
16.9 C
București
luni, martie 20, 2023
AcasămediuBăsescu ACUZĂ: Niște creiere de la SRI au dus la creșterea mișcărilor...

Băsescu ACUZĂ: Niște creiere de la SRI au dus la creșterea mișcărilor extremiste, Coldea e creierul, Kovesi execută

-

Niște creiere de la SRI au gândit acțiunea pentru compromiterea clasei politice cu arestările și au dus la creșterea mișcărilor extremiste, a declarat duminică seară la România TV fostul președinte Traian Băsescu.

- Reclama -

Cei care o fac o fac conștient, a precizat Traian Băsescu.

Ceea ce a fost Corneliu Vadim Tudor a fost o joacă de copii, va fi vai de noi, a susținut fostul președinte.

Analiza se face la vârful SRI de către generalul Coldea, iar execuția o face Kovesi la DNA, nu mai știe nimeni, a acuzat Băsescu.

Există o sectă a Securității naționale în instituțiile statului, a susținut Băsescu, care i-a dat drept exemple în Guvern pe Vasile Dâncu și Adrian Curaj.

Secta aceasta s-a format în timpul mandatului meu, dar nu am sesizat, pentru că nu a fost agresivă. E prezentă în Guvern prin dl. profesor Dâncu şi prin dl. profesor Curaj.  E prezentă în ambasade, academicianul Mihalache tocmai pleacă. E prezentă în ANAF, în ANI, oriunde se pot lua decizii importante. Pe de o parte se protejează între ei şi duc o luptă puternică cu politicul. Iar rezultatul e o creştere foarte rapidă a extremismului naţionalist şi ajungem să punem candidaţi cu o tuşă puternică a naţionalismului extremist în abordările lor. Pentru că asta place la popor, a precizat Băsescu.

Acest spectacol cu arestările săptămânal în Parlament a indus în populație că tot Parlamentul e corupt, ceea ce e fals, a mai afirmat fostul șef al statului.

Nu mi-e frică de DNA sau de Parchetul General, pentru că ştiu ce am făcut şi credinţa mea e că toate acţiunile mele s-au încadrat în lege. Eu mă întreb de ce am ajuns la candidaţi de tip Marian Munteanu, faţă de care am o poziţie neutră. De ce am ajuns să fim ţara care găzduieşte o întâlnire la vârf a naţionaliştilor europeni? De ce se înfiinţează tot mai multe partide naţionaliste? Cred că am răspunsul: pe de o parte sunt realităţile clasei politice existente, pe de altă parte exagerările unei decizii de a curăţa abuziv clasa politică, cu cătuşele arătate în fiecare zi. Populaţia nu o să mai vadă alt orizont decât acela al naţionalismului. Există nişte creiere care ordonă şi nişte instituţii care execută această luptă anticorupţie cu discreditarea clasei politice. SRI este implicat, categoric creierele sunt de la SRI. Este o sectă a securităţii naţionale, răspândită în toate instituţiile statului, care are un lider nevzut în SRI, un executant care e DNA şi care are ca obiectiv discreditarea instituţiilor politice. Creierele sunt din România şi sunt oameni care deţin informaţia şi oameni care deţin cătuşele, a afirmat Traian Băsescu.

Acest proces săptămânal ce solicitare a arestării unui parlamentar a dus la convingerea că tot parlamentul e format din corupţi. Ceea ce nu este adevărat. Sunt şi oameni care îşi fac treaba, vin cu proiecte de lege. Sunt mulţi. DAr când ai grijă să serveşti săptămânal una două cereri de arestare se creează impresia că este o instituţie care trebuie să dispară. Numele „creierelor” le pot intui, dar e clar că analiza se produce la vârful SRI, condus de generalul Coldea, şi execuţia la DNA, controlat de doamna Kovesi. Nu mai ştie nimeni, e decizia lor. Dar Direcţia de Apărare a Constituţiei din SRI trebuia să dea demult o analiză cu ce înseamnă distrugerea instituţiilor politice, a susținut Băsescu.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img